Miljøvennlighet og bærekraft har blitt stadig viktigere i alle aspekter av våre liv, inkludert måten vi nyter drikkevarer på. Enten du er en profesjonell bartender eller en hjemmebartender, er det mange enkle og effektive måter du kan inkorporere miljøvennlige praksiser i din drikkekultur. I denne artikkelen vil vi utforske noen av de beste tipsene for å oppnå bærekraftig nytelse når det gjelder cocktailer og drinker.

1. Velg lokale og sesongbaserte ingredienser

En av de mest effektive måtene å redusere miljøpåvirkningen av cocktailer på er å velge lokale og sesongbaserte ingredienser. Når du bruker ingredienser som er dyrket eller produsert i ditt eget område, reduserer du behovet for langtransport og reduserer dermed karbonavtrykket. I tillegg gir sesongens ingredienser ofte den beste smaken.

 • Besøk lokale gårder og markeder: Støtt lokale bønder og produsenter ved å kjøpe frukt, urter og grønnsaker fra lokale markeder eller gårdsutsalg.
 • Sesongbaserte cocktailer: Tilpass drinkemenyen din til årstidene ved å lage sesongbaserte cocktailer som utnytter de ferskeste ingrediensene.

2. Bruk gjenbrukbare og miljøvennlige materialer

I stedet for engangsplast og annet engangsutstyr, kan du velge gjenbrukbare og miljøvennlige materialer for cocktailbaren din. Dette hjelper med å redusere avfall og forbedre bærekraften.

 • Glass og kopper: Bruk gjenbrukbare glass og kopper i stedet for engangsplast. Du kan også vurdere glass og kopper laget av resirkulert glass.
 • Rørere og rørepinner: Unngå plastrørepinner og bruk i stedet rustfrie stålrørere eller bambusrørstikker.
 • Drikkeservietter: Velg gjenbrukbare eller komposterbare drikkeservietter i stedet for papirversjoner.

3. Reduser matsvinn

Matsvinn er en betydelig miljøutfordring, og det gjelder også cocktailer. Du kan redusere matsvinn ved å være kreativ og bruke hele ingredienser i drinkene dine.

 • Bruk skrelt frukt og grønnsaker: Ofte blir skallet fra frukt og grønnsaker kastet, men det kan brukes til å lage garnityr, siruper eller infusjoner.
 • Lag egne infusjoner: Bruk overskudd av frukt, urter eller krydder til å lage dine egne smakfulle infusjoner i alkohol. Dette gir en unik smak til drinkene dine.
 • Bruk hele frukt og grønnsaker: I stedet for å kaste rester, kan du bruke hele frukt og grønnsaker i drinkene dine. For eksempel kan du bruke hele sitroner, inkludert skallet, for å lage sitrussirup eller zest.

4. Velg bærekraftig alkohol

Når du velger alkohol til cocktailene dine, kan du se etter merker som fokuserer på bærekraft og miljøvern. Noen destillerier og produsenter tar ekstra skritt for å redusere sin miljøpåvirkning.

 • Økologisk alkohol: Økologisk alkohol er dyrket uten bruk av syntetiske sprøytemidler og kunstgjødsel, noe som reduserer miljøskadelige kjemikalier i produksjonen.
 • Lokale destillerier: Støtt lokale destillerier som prioriterer bærekraftige praksiser og bruker lokale ingredienser.
 • Resirkulerte flasker: Noen produsenter bruker resirkulerte materialer i emballasjen og flaskene sine, noe som reduserer behovet for nye ressurser.

5. Reduser energiforbruket

Sist, men ikke minst, kan du redusere energiforbruket i drikkevareindustrien ved å ta enkle tiltak som å slå av lys og elektronikk når de ikke er i bruk, velge energieffektive apparater og redusere vannforbruket ved å bruke is som smeltes for hånd i stedet for å bruke kontinuerlig rennende vann.

Oppsummering

Bærekraftig nytelse handler om å ta små, men betydningsfulle skritt for å redusere miljøpåvirkningen av cocktailer og drikkevarer. Ved å velge lokale og sesongbaserte ingredienser, bruke gjenbrukbare materialer, redusere matsvinn, velge bærekraftig alkohol og redusere energiforbruket, kan både profesjonelle bartendere og hjemmebartendere bidra til å bevare planeten mens de nyter deilige drinker. Gjør bærekraft til en viktig del av din cocktailkultur, og nyt en miljøvennlig tilnærming til nytelse. Skål for en grønnere fremtid!

Klikk for å stemme!
[Total: 0 Gjennomsnitt: 0]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen