Å være en dyktig bartender handler ikke bare om å blande drinker riktig; det handler også om å imponere gjestene med en dose cocktailflair. Enten du er en profesjonell bartender eller vertskap for en sosial sammenkomst, kan du lære deg noen triks som vil wow dine gjester. I denne artikkelen vil vi utforske noen bartendertips for å legge til en ekstra dimensjon til dine cocktailferdigheter og gjøre drinkopplevelsen minneverdig.

1. Mestre shake-teknikken

Shaking er en viktig del av cocktailkunsten, og det er flere måter å imponere gjestene med denne ferdigheten på. Her er noen tips for å mestre shake-teknikken:

 • Hard shake: Lær å riste cocktailen hardt og energisk. Dette gir en bedre blanding av ingredienser og en imponerende visuell effekt.
 • To-hånds shake: Prøv å riste cocktailen med to hender for ekstra stabilitet og kontroll. Dette kan være spesielt imponerende når du håndterer store eller tunge shakere.
 • Dry shake: Dry shaking, eller shaking uten is, brukes ofte når du bruker ingredienser som eggehvite. Dette gir en fløyelsmyk tekstur og en pen skumtopp på cocktailen.

2. Perfeksjonere straining

Straining, eller siling, er en annen viktig ferdighet for en bartender som ønsker å imponere gjestene. Her er noen tips for å gjøre dette på en profesjonell måte:

 • Double strain: Når du bruker ingredienser som ferskpresset juice eller cocktailer med mye isbiter, kan du dobbeltsile cocktailen. Dette fjerner eventuelle biter eller isrester og gir en jevnere drikkeopplevelse.
 • Julep strainer: Lær å bruke en julep-strainer med stil. Dette er spesielt nyttig når du serverer cocktailer direkte fra shakeren uten å bruke en strainer.

3. Flambé-ferdigheter

Flambé er en teknikk som innebærer å antenne alkoholen i cocktailen for å lage en imponerende flammeeffekt. Dette er imidlertid en avansert teknikk som krever forsiktighet og erfaring. Her er noen tips for å mestre flambé:

 • Sikkerhet først: Før du prøver deg på flambé, sørg for å lære om riktig sikkerhetsprosedyre. Ha alltid en brannslukningsapparat i nærheten og sørg for at området er godt ventilert.
 • Velg riktig alkohol: Noen typer alkohol er bedre egnet for flambé enn andre. Vanligvis brukes høyere alkoholinnhold som rom med høy prosent eller brandy til denne teknikken.
 • Øv deg: Før du prøver deg på flambé foran gjestene, øv deg grundig for å sikre at du kan kontrollere flammen og unngå farlige situasjoner.

4. Kreative garnityr

Garnityr gir en visuell appell til cocktailer og er en flott måte å imponere gjestene på. Her er noen ideer for kreative garnityr:

 • Citruszest: Bruk en zester til å lage tynne strimler av sitrusfrukter og brett dem over kanten av glasset. Dette gir ikke bare en flott aroma, men også en fargerik og delikat garnityr.
 • Spiselige blomster: Legg til spiselige blomster som ringblomst eller fioler for en unik og vakker touch til cocktailen.
 • Smaksatt sukkerkant: Lag din egen sukkerkant ved å blande sukker med smaker som kanel, vanilje eller chili. Dyp glassets kant i denne blandingen for en ekstra smakssensasjon.

5. Kommuniser med gjestene

Enda viktigere enn de tekniske ferdighetene er evnen til å kommunisere med gjestene. Her er noen tips for å forbedre din bartendingkommunikasjon:

 • Lær drinkpreferansene: Spør gjestene om deres preferanser og allergier før du blander en cocktail. Dette viser oppmerksomhet og vil hjelpe deg med å tilpasse drinkene etter deres smak.
 • Fortell historier: Del historier om cocktailens opprinnelse eller ingrediensene som brukes. Dette gir en ekstra dimensjon til drinkopplevelsen og engasjerer gjestene.
 • Vær oppmerksom: Hold et øye med glassene til gjestene og fyll på drikken deres når den er lav. Dette viser oppmerksomhet på detaljer og sikrer at gjestene alltid har en full cocktail foran seg.

Bartending handler om mer enn bare å blande drinker; det handler om å skape minneverdige opplevelser for gjestene. Ved å mestre tekniske ferdigheter som shaking og straining, prøve deg på flambé-ferdigheter, og legge til kreative garnityr, kan du imponere dine gjester med cocktailflair. Husk også viktigheten av å kommunisere godt med gjestene for å gi dem en flott opplevelse. Så neste gang du står bak baren, kan du bruke disse tipsene for å skape cocktailmagi som vil imponere og glede dine venner og gjester.

Klikk for å stemme!
[Total: 0 Gjennomsnitt: 0]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen