Hanky Panky
Hanky Panky er en klassisk cocktail som ble oppfunnet på Savoy Hotel i London på 1920-tallet av bartenderen Ada Coleman. Drinken består av gin, rød vermut og en liten mengde ferskrevet ingefær eller ingefær sirup, og er kjent for sin krydrede og balanserte smak. Hanky Panky er en populær cocktail blant gin-entusiaster og cocktailentusiaster generelt, og den er ofte beskrevet som en forløper for den moderne martini. Cocktailen har blitt en klassiker i baren verden og serveres på barer over hele verden.
Ingredients
- 45 ml Gin
- 45 ml Rød vermut
- 1/4 ts Ferskrevet ingefær eller ingefær sirup
- Appelsinskall, til pynt
Instructions
- Fyll en røreglass med isbiter.
- Tilsett gin, rød vermut og ingefær eller ingefær sirup i glasset.
- Rør forsiktig i ca. 30-40 sekunder for å blande ingrediensene godt sammen.
- Sil drinken over i et avkjølt cocktailglass.
- Pynt med en appelsinskall.
- Server!
Notes
Tips: Hvis du ønsker å gi drinken en ekstra krydret smak, kan du legge til en klype kanel i røreglasset sammen med isbitene. Du kan også prøve å bruke forskjellige typer vermut for å endre smaksprofilen til drinken.