Manhattan
Manhattan er en klassisk cocktail som er kjent for sin sofistikerte og raffinerte smak. Den er basert på bourbon eller rye whiskey og søt vermut, som gir drikken en balansert blanding av sødme og krydder. Angostura bitter legger til en subtil bitterhet og aromatisk karakter.Denne cocktailen serveres vanligvis rett i glasset uten is, men noen foretrekker å tilsette en enkelt isbit eller to for å kjøle ned drikken litt. Manhattan er en tidløs favoritt blant whiskey-entusiaster og en flott måte å nyte kvalitetswhiskey på.
Ingredients
- 60 ml Bourbon eller rye whiskey
- 30 ml Søt vermut
- 2-3 dæsjer Angostura bitter
- Isbiter
- Kirsebær til pynt (valgfritt)
Instructions
- Fyll en røreglass eller et blandingsglass med isbiter.
- Tilsett bourbon eller rye whiskey, søt vermut og angostura bitter i glasset.
- Rør forsiktig i ca. 20-30 sekunder for å blande ingrediensene og kjøle ned drikken.
- Fyll et avkjølt cocktailglass med isbiter.
- Sil blandingen over i cocktailglasset.
- Pynt med et kirsebær i glasset, hvis ønskelig.
- Server!