Bloody Mary er en av de mest ikoniske og kjære cocktailsene i verden. Den kombinerer hjertelige smaker, krydder og en overflod av garnityr for å lage en unik og forfriskende drikkeopplevelse. Enten du vil imponere gjestene eller bare lage en deilig drink for deg selv, er å mestre den perfekte Bloody Mary en ferdighet vel verdt å utforske. Her er noen tips for å hjelpe deg med å gjøre det akkurat det.

De grunnleggende ingrediensene

Først må vi forstå de grunnleggende ingrediensene som utgjør en Bloody Mary. Her er hva du trenger:

 1. Vodka: Velg en kvalitetsvodka som du liker, ettersom vodka er hovedalkoholen i denne cocktailen.
 2. Tomatjuice: Ferskpresset tomatjuice gir den beste smaken, men hvis du bruker butikkjøpt, velg en uten ekstra salt og sukker.
 3. Krydderblanding: Dette er hjertet av en Bloody Mary. Bruk en kommersiell kryddermiks eller lag din egen ved å blande salt, pepper, sellerisalt, paprika, peppermynte, worcestershiresaus og noen dråper Tabasco-saus for å tilpasse varmestyrken.
 4. Sitronsaft: Friskpresset sitronsaft gir en fin balanse til tomatjuicen.
 5. Is: Bruk isbiter for å holde cocktailen kald og forvannet.

Å balansere smakene

En av nøklene til en vellykket Bloody Mary er å finne den riktige balansen mellom smakene. Her er noen retningslinjer for å oppnå det:

 • Styrke: Juster mengden vodka etter din personlige preferanse. Noen foretrekker en sterkere cocktail, mens andre liker det mildere.
 • Krydder: Tilpass krydderne til din smak. Hvis du liker det krydret, tilsett mer Tabasco-saus eller peppermynte. Hvis du foretrekker det mildere, reduser mengden.
 • Søthet og surhet: Juster mengden sitronsaft for å balansere tomatjuicens sødme. Du kan også legge til litt agavesirup eller sukkerlake hvis du vil ha en søtere variant.

Garnityr – Det ekstra piffet

En av de mest gjenkjennelige kjennetegnene ved en Bloody Mary er overfloden av garnityr. Her er noen klassiske garnityrer som du kan bruke for å gjøre din Bloody Mary spesiell:

 • Selleristang: Denne klassiske garnityren fungerer som en naturlig rører og gir en hyggelig knase når du drikker.
 • Oliven: Grønne eller svarte oliven legger til en deilig salt smak.
 • Citron- eller limekile: Skiver eller kiler av sitron eller lime gir en frisk sitrussmak og et vakkert utseende.
 • Pickles eller syltede grønnsaker: En syltede agurk, asparges eller annen syltede grønnsaker kan tilføre en deilig sursøt smak.
 • Baconstrimler: For en ekstra hjertelig Bloody Mary, kan du til og med legge til en strimmel med stekt bacon.
 • Cherrytomater: Hele eller halve cherrytomater gir en ekstra frisk smak og farge.

Kunsten å lage Bloody Mary

Nå som du har de grunnleggende ingrediensene og garnityrene på plass, la oss gå gjennom trinnene for å lage den perfekte Bloody Mary:

 1. Forbered glasset: Fukt kanten av et høyt glass med en sitron- eller limekile og dypp det i salt eller en kryddermiks for å kantet det. Fyll glasset med isbiter.
 2. Miks ingrediensene: I en shaker, kombiner vodka, tomatjuice, sitronsaft, kryddermiks og is. Rist kraftig i omtrent 15-20 sekunder for å blande og kjøle ned ingrediensene.
 3. Hell i glasset: Hell blandingen forsiktig i glasset uten å forstyrre den saltede kanten.
 4. Garnér: Legg garnityrene etter din preferanse. En selleristang, oliven og en sitronskive er en klassisk kombinasjon.
 5. Rør: Bruk selleristangen til å røre cocktailen forsiktig for å blande smakene.
 6. Server: Server din ferdige Bloody Mary umiddelbart og nyt!

Oppsummering

Å mestre den perfekte Bloody Mary handler om å finne den ideelle balansen mellom krydder, smak og garnityr. Med riktig ingredienser og en liten tilpasning etter din personlige smak, kan du lage en herlig hjertelig cocktail som vil glede dine sanser og imponere gjestene dine. Så bli kreativ, eksperimentér og nyt kunsten å lage den perfekte Bloody Mary! Se oppskriften på Bloody Mary her.

Klikk for å stemme!
[Total: 0 Gjennomsnitt: 0]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen