Michelada

Michelada er en populær drikke i Mexico, spesielt som en følgesvenn til meksikansk mat og sjømat. Den er kjent for sin balanserte kombinasjon av krydder, syrlighet og den forfriskende smaken av øl. Chilipulveret eller tabasco-sausen gir den en litt krydret ettersmak som gjør den til en spennende og unik cocktail å nyte.
Enten du er på stranden, i hagen eller på en meksikansk restaurant, vil en iskald og krydret Michelada være den perfekte følgesvennen til måltidet ditt. Slapp av og nyt denne deilige meksikanske klassikeren – skål og vel bekomme!
Porsjoner 1

Ingredienser
  

  • 1 flaske Øl (for eksempel en lys lager eller pilsner)
  • 1 dl Tomatjuice
  • Saften av en lime
  • En klype salt
  • En klype sort pepper
  • En klype chilipulver (eller bruk tabasco-saus etter smak)
  • Isterninger
  • Limekile til pynt

Instruksjoner
 

  • Fukt kanten av et stort glass med en limekile, og dypp deretter kanten av glasset i salt slik at det fester seg til glasset.
  • Fyll glasset med isbiter for å kjøle det ned.
  • Tilsett tomatjuice og limejuice i glasset.
  • Tilsett en klype salt, sort pepper og chilipulver (eller tabasco-saus etter smak).
  • Rør godt for å blande alle ingrediensene sammen.
  • Åpne en flaske øl og hell den forsiktig over blandingen i glasset. Du kan tilpasse mengden øl etter hvor sterk eller svak du ønsker din Michelada.
  • Rør forsiktig igjen for å blande ølen med de andre ingrediensene.
  • Pynt med en limekile.
  • Server!

Merknader

Som med de fleste cocktails, kan du tilpasse Michelada etter din egen smak. Hvis du liker det ekstra krydret, kan du tilsette mer chilipulver eller tabasco-saus. Hvis du vil ha den mer syrlig, kan du tilsette ekstra limejuice. Utforsk forskjellige smaksvariasjoner for å finne din favoritt!
Klikk for å stemme!
[Total: 0 Gjennomsnitt: 0]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen