Old Cuban
Old Cuban er en elegant og sofistikert cocktail som kombinerer det beste fra to verdener – den klassiske Mojito og en champagnecocktail. Denne drinken ble skapt på begynnelsen av 2000-tallet av den berømte bartendere Audrey Saunders, og har raskt blitt en moderne klassiker. Old Cuban byr på en perfekt balanse mellom mynte, lime og rom, med et sprudlende løft fra champagne som tilfører en ekstra dimensjon av luksus. Det er en perfekt cocktail for spesielle anledninger, eller når du vil imponere gjester med en drink som oser av klasse og finesse.
Ingredients
- 45 ml Mørk Rom
- 15 ml Limejuice (ferskpresset)
- 15 ml Sukkerlake
- 6-8 Mynteblader
- 2 dæsjer Angostura bitters
- Champagne (til topping)
- Isbiter
- Myntekvister til pynt
Instructions
- Legg myntebladene i en shaker, tilsett 15 ml sukkerlake, og muddle (knus) forsiktig for å frigjøre myntens aromaer.
- Tilsett 45 ml mørk rom, 15 ml ferskpresset limejuice, 2 dash angostura bitters, og isbiter.
- Rist kraftig i ca. 10 sekunder, og sil blandingen over i et avkjølt cocktailglass.
- Topp med champagne, og pynt med en kvist mynte.
- Server!