For cocktailentusiaster er det ingenting som slår å utforske verden av drinker gjennom spennende og informativ litteratur. Enten du er en nybegynner eller en erfaren mixologist, er det en rikdom av cocktailbøker tilgjengelig som vil inspirere og utvide dine kunnskaper og ferdigheter. Her er noen av de beste cocktailbøkene som bør være på radaren din:

1. «The Joy of Mixology» av Gary Regan

«The Joy of Mixology» er en klassiker innen cocktailbøker, skrevet av den anerkjente bartendingeksperten Gary Regan. Boken tar leseren gjennom grunnleggende bartendingferdigheter, historien om cocktailer, og en omfattende samling av oppskrifter for alt fra klassiske favoritter til moderne kreasjoner. Med sin lettleste stil og omfattende dekning av emnet, er dette en uunnværlig ressurs for enhver cocktailentusiast.

2. «Death & Co: Modern Classic Cocktails» av David Kaplan, Nick Fauchald og Alex Day

«Death & Co» er ikke bare en cocktailbar i New York City, det er også en av de mest innflytelsesrike cocktailbøkene fra det siste tiåret. Skrevet av barmedeierne David Kaplan, Nick Fauchald og Alex Day, utforsker denne boken moderne cocktailteknikker og oppskrifter, samt historien bak noen av barindustriens mest ikoniske drinker. Med flotte bilder og dyptgående innsikt, er dette en bok som vil inspirere både hjemmebartendere og profesjonelle mixologer.

3. «Liquid Intelligence: The Art and Science of the Perfect Cocktail» av Dave Arnold

«Liquid Intelligence» tar cocktailboksjangeren til et helt nytt nivå ved å kombinere kunst og vitenskap for å skape den perfekte drinken. Forfatteren Dave Arnold, en anerkjent bartender og forsker, tar leserne med på en utforskning av de vitenskapelige prinsippene bak cocktailer, inkludert emner som is, blending og emulgering. Med sin omfattende tilnærming og dype innsikt, er dette en bok som vil appellere til de som er nysgjerrige på de tekniske aspektene av cocktailfremstilling.

4. «PDT Cocktail Book» av Jim Meehan

«PDT Cocktail Book» er en annen must-read for cocktailentusiaster, spesielt de som er interessert i klassiske cocktailer og moderne variasjoner. Skrevet av Jim Meehan, medstifter av den populære New York City-baren Please Don’t Tell (PDT), inneholder denne boken et imponerende utvalg av oppskrifter, samt innsikt i PDTs unike cocktailkultur og historie. Med sin elegant design og velskrevne oppskrifter, er dette en bok som vil inspirere og underholde både erfarne bartendere og nybegynnere.

5. «Smuggler’s Cove: Exotic Cocktails, Rum, and the Cult of Tiki» av Martin Cate og Rebecca Cate

For de som er fascinert av den eksotiske verden av tiki-cocktails, er «Smuggler’s Cove» et must-read. Skrevet av Martin Cate, eieren av den legendariske tiki-baren Smuggler’s Cove i San Francisco, tar denne boken leserne med på en reise gjennom historien og kulturen til tiki-bevegelsen, samt en omfattende samling av oppskrifter for klassiske og moderne tiki-cocktails. Med sin fengslende fortelling og vakre fotografier, er dette en bok som vil ta deg med til et tropisk paradis uten å forlate ditt eget hjem.

Oppsummering

Enten du er interessert i klassiske cocktailer, moderne kreasjoner, eller eksotiske tiki-drikker, er det en cocktailbok der ute for deg. De nevnte bøkene er bare noen få eksempler på det brede utvalget av inspirerende lesning tilgjengelig for cocktailentusiaster. Utforsk disse bøkene og la deg inspirere til å utforske nye smaker, teknikker og historier bak noen av verdens mest ikoniske drinker. Skål for god lesning og enda bedre cocktailer!

Klikk for å stemme!
[Total: 0 Gjennomsnitt: 0]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen