Rød Sangria
Rød Sangria er en forfriskende og fruktig cocktail perfekt for å nytes i varmt vær eller som en festlig drikk. Den kombinerer rødvin med en blanding av brandy, appelsinlikør og fersk frukt, og gir en harmonisk og velsmakende blanding.
Ingredienser
- 1 flaske Rødvin (750 ml), fortrinnsvis en fruktig og middels fyldig variant som en merlot eller en rioja
- 60 ml Brandy
- 60 ml Appelsinlikør (for eksempel Cointreau)
- 2 ss Sukker (eller etter smak)
- 1 Stor appelsin, skåret i skiver
- 1 Sitron, skåret i skiver
- 1 Eple, skåret i tynne båter
- 200 ml Brusvann (valgfritt)
- Isbiter
- Frisk mynteblader til pynt (valgfritt)
Instruksjoner
- Hell rødvinen i en stor mugge eller bolle.
- Tilsett brandy, appelsinlikør og sukker i rødvinen. Rør forsiktig for å blande godt til sukkeret er oppløst.
- Tilsett appelsinskiver, sitronskiver og eplebåter i blandingen. Rør forsiktig igjen for å blande ingrediensene.
- Dekk til mugge eller bolle med plastfolie eller lokk, og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten for å la smakene blande seg sammen.
- Før servering, rør om sangriaen igjen for å blande eventuelle sedimenter.
- Hvis ønskelig, tilsett brusvann for å gi sangriaen en mildere smak og en sprudlende effekt. Rør forsiktig.
- Fyll glass med isbiter og hell sangriaen over. Sørg for å få med fruktstykkene.
- Pynt med friske mynteblader, hvis ønskelig.
- Server og nyt!
Klikk for å stemme!
[Total: 0 Gjennomsnitt: 0]