Sazerac
Sazerac er kjent for sin komplekse og kraftige smaksprofil, hvor krydderet fra rye whiskeyen står i kontrast til de aromatiske Peychaud’s bitters og den subtile hinten av absint. Bitters tilfører drinken en karakteristisk smak som hever den over andre whiskeycocktails, mens sukkerlaken mykner opp kantene, og gjør drinken rund og elegant.Mange cocktailentusiaster elsker Sazerac fordi den krever presisjon og har en rituell følelse over seg med absintskyllingen og den delikate balansen mellom ingrediensene. Hvis du vil ha en vri på originalen, kan du også prøve å bruke cognac i stedet for rye whiskey, slik den opprinnelig ble laget. Dette vil gi drinken en mykere, fruktigere tone sammenlignet med den krydrede intensiteten til rye.Sazerac er en cocktail som virkelig representerer New Orleans' rike cocktailarv, og det er en drink som krever respekt og nytelse. Enten du nyter den alene eller sammen med gode venner, er Sazerac en drink som vil imponere og gi en smaksopplevelse som er både historisk og tidløs.
Ingredients
- 60 ml Rye Whiskey (eller Cognac for en mer tradisjonell vri)
- 1 Sukkerbit eller 10 ml Sukkerlake
- 2-3 dæsjer Peychaud's Bitters
- 5 ml Absint (eller Absint erstatning)
- Isbiter
- Sitronzest til pynt
Instructions
- Skyll et old fashioned-glass med 5 ml absint ved å rulle det rundt i glasset for å dekke innsiden, og kast overflødig absint.
- I et separat røreglass, muddle en sukkerbit (eller tilsett 10 ml sukkerlake) sammen med 2-3 dash Peychaud’s bitters.
- Tilsett 60 ml rye whiskey til sukker- og bittersblandingen, fyll røreglasset med is, og rør godt til blandingen er kald.
- Sil den avkjølte blandingen over i det absintskyllede glasset, uten is.
- Skvis en sitronzest over drinken for å frigjøre oljene, og gni skallet langs kanten av glasset. Pynt med sitronzesten, eller kast den bort.
- Server!