Sidecar

Sidecar er en klassisk cocktail som er kjent for sin forfriskende og balanserte smak. Den har en delikat blanding av sødme fra appelsinlikøren, syrlighet fra sitronsaften og den varme og krydrede smaken av brandy eller cognac. Cocktailen er elegant og enkel å lage, noe som gjør den til en populær favoritt blant både bartendere og cocktailentusiaster.
Opprinnelsen til Sidecar er noe uklar, men den antas å ha blitt skapt på tidlig 1900-tall i en av de mange fine salongene i Paris. Navnet "Sidecar" er trolig inspirert av de populære motoriserte kjøretøyene som ble brukt av offiserer under første verdenskrig.
Enten du nyter en Sidecar på en sofistikert cocktailbar eller i koselige omgivelser hjemme, vil denne klassiske cocktailen garantert imponere med sin enkle eleganse og forfriskende smak. Så, skål og nyt denne tidløse drikken!
Porsjoner 1

Ingredienser
  

  • 40 ml Brandy eller cognac
  • 20 ml Appelsinlikør (for eksempel Cointreau eller Triple Sec)
  • 20 ml Ferskpresset sitronsaft
  • Sukker (valgfritt, for kanten av glasset)
  • Sitronskive til pynt
  • Isbiter

Instruksjoner
 

  • Hvis ønskelig, fukt kanten av et cocktailglass med en sitronskive og dypp deretter kanten av glasset i sukker slik at det fester seg til glasset. Dette gir en ekstra touch av sødme til drikken.
  • Fyll cocktailglasset med isbiter for å kjøle det ned.
  • I en shaker, tilsett brandy eller cognac, appelsinlikør og ferskpresset sitronsaft.
  • Fyll shakeren med isbiter og rist godt i 10-15 sekunder for å blande alle ingrediensene og kjøle ned drikken.
  • Sil cocktailen over i det forberedte cocktailglasset.
  • Pynt med en sitronskive.
  • Server!
Klikk for å stemme!
[Total: 0 Gjennomsnitt: 0]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen