Whiskey Sour
Whiskey Sour er en tidløs cocktail som balanserer den robuste smaken av whiskey med syrlig sitronjuice og sødmen fra sukkerlake. Denne klassiske drinken, som daterer seg tilbake til midten av 1800-tallet, er kjent for sin enkle, men elegante smak. Med en jevn balanse mellom søtt og syrlig, og en valgfri kremet tekstur når man tilsetter eggehvite, er Whiskey Sour en favoritt blant både nybegynnere og erfarne cocktailentusiaster. Det er en allsidig drink som passer perfekt til alle anledninger, enten du skal nyte den som en før-middagsdrink eller som en kveldscocktail.
Ingredients
- 60 ml Bourbon Whiskey
- 30 ml Sitronjuice (ferskpresset)
- 15 ml Sukkerlake
- Isbiter
- Eggehvite (valgfritt, for en luftig og kremet tekstur)
- Sitronhjul og cocktailkirsebær til pynt
Instructions
- Fyll en shaker med isbiter.
- Hell i 60 ml bourbon, 30 ml ferskpresset sitronjuice, og 15 ml sukkerlake.
- Hvis du ønsker en kremet tekstur, tilsett eggehvite og rist kraftig i 10–15 sekunder for å blande og skumme opp.
- Sil over i et lavt glass fylt med isbiter.
- Pynt med et sitronhjul og et cocktailkirsebær.
- Server!