Godfather
Godfather er en enkel, men elegant cocktail som kombinerer to kraftige smaker – whisky og amaretto. Denne drinken ble populær på 1970-tallet og har en tidløs, sofistikert appell. Det sies at cocktailen ble oppkalt etter filmen "The Godfather" på grunn av dens sterke, men samtidig myke karakter – akkurat som hovedpersonen i filmen. Selv om det finnes mange forskjellige variasjoner av whiskydrinker, er det noe spesielt med kombinasjonen av skotsk whisky og den søte, nøtteaktige smaken fra amaretto som gjør Godfather til en uforglemmelig klassiker.Denne drinken er perfekt for de som setter pris på en røff whisky med en touch av sødme. Amarettoens mandelsmak gir en silkemyk tekstur som balanserer whiskyen, uten å overvelde den. Resultatet er en kraftfull, men behagelig cocktail som passer perfekt etter middagen eller som en rolig sippedrink på kvelden. Godfather er også veldig lett å lage, noe som gjør den til et ideelt valg for dem som ønsker en raffinert drink med få ingredienser.
Ingredients
- 45 ml Skotsk Whisky
- 15 ml Amaretto
- Isbiter
- Appelsinskall (til pynt, valgfritt)
Instructions
- Fyll et lowball-glass (whiskyglass) med isbiter.
- Hell skotsk whisky og amaretto over isbitene.
- Rør forsiktig for å blande ingrediensene, uten å vanne ned drinken for mye.
- Pynt gjerne med en twist av appelsinskall for en ekstra touch av sitrus, hvis ønskelig.
- Server!