Vieux Carre

Vieux Carré er en sofistikert og kompleks cocktail som kombinerer forskjellige smaker av whiskey og cognac, søt vermut og likører med de distinkte aromaene av de to typene bitters. Resultatet er en balansert drikke med en herlig blanding av sødme, krydder og bitterhet. Appelsinskallet tilfører en frisk sitrusduft som komplimenterer de andre ingrediensene på en subtil måte.
Denne elegante cocktailen har røtter tilbake til 1930-tallet, da den ble skapt på Hotel Monteleone i New Orleans. Vieux Carré har siden den gang blitt en favoritt blant cocktailentusiaster og er kjent for å være en av de klassiske drikkeopplevelsene man bør prøve når man besøker denne historiske byen.
Nå kan du nyte en Vieux Carré enten du er i New Orleans eller i komforten av ditt eget hjem. Med sin rike smak og historiske opphav vil denne cocktailen garantert imponere både deg selv og dine gjester. Så skål og nyt denne klassiske og smakfulle cocktailen!
Porsjoner 1

Ingredienser
  

  • 30 ml Rye whiskey
  • 30 ml Cognac
  • 30 ml Søt vermut
  • 1 bar-skje Benedictine likør
  • 2 dasher Peychaud's bitters
  • 2 dasher Angostura bitters
  • Isbiter
  • Appelsinskall til pynt

Instruksjoner
 

  • Fyll en mikser med isbiter.
  • Tilsett rye whiskey, cognac, søt vermut, Benedictine likør og de to typene bitters i mikseren.
  • Rør godt i 15-20 sekunder for å blande alle ingrediensene sammen og kjøle ned drinken.
  • Ta en avkjølt cocktailglass og pynt innsiden av glasset med litt av appelsinskallet for å gi ekstra aroma til drikken.
  • Sil drinken fra mikseren over i cocktailglasset.
  • Pynt med en ny bit appelsinskall.
  • Server!
Klikk for å stemme!
[Total: 0 Gjennomsnitt: 0]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen